Tips voor sprankelende zomerfoto’s

Tips voor sprankelende zomerfoto’s

De zomer is het ideale moment om fijne herinneringen vast te leggen. We geven je graag een paar tips mee waardoor je foto’s dát tikkeltje extra krijgen.

Breng spanning in je foto’s

Door een deel van je onderwerp te verbergen, geef je een mysterieuze en spannende toets aan je foto. Je kan iemands gezicht op vele manieren verbergen. Gebruik de elementen die je op dat moment in de buurt hebt.

Ga voor de details

Vaak heb je de neiging om zoveel mogelijk in 1 foto te willen vangen. Je foto wordt echter sterker als je bewust durft in te zoomen op een detail.

Speel eens met tegenlicht

Door je onderwerp tussen de zon en jezelf te plaatsen, krijgen doorzichtige onderwerpen zoals bladeren en haren een prachtige gloed.

Een iets moeilijkere tip, maar met enige oefening kan dit heel mooie beelden opleveren! Ga best op pad als de zon al iets minder fel is (het gouden uur).

Probeer eens een silhouet te maken

Bij deze variant op tegenlicht, plaats je de zon echt achter je onderwerp. Hierdoor zal je toestel de personen onderbelichten en krijg je mooie silhouetten.

Maak gebruik van het aanwezige licht

Tracht het gebruik van flitslicht zoveel mogelijk te vermijden. De flits van je toestel zorgt voor harde schaduwen waardoor je foto minder natuurlijk oogt.

Zelfs bij donkere omstandigheden kan je vaak dankbaar gebruik maken van het aanwezige licht. Denk bijvoorbeeld aan kaarslicht, licht dat door een raam binnen valt, het licht van een tablet… artigo completo

Bij weinig licht heb je meer risico op een bewogen foto dus hou je toestel zo stabiel mogelijk.

Winkelwagen
Scroll naar boven